Przepisy na ekologiczne, pyszne, urozmaicone i wartościowe potrawy
bez glutenu, mleka, jajka, cukru i chemii

wtorek, 24 stycznia 2012

pizza z kiełbasą i tofu


Pizzę z kiełbaską przygotowuję podobnie jak pizzę z szynką
(przepis na pizzę z szynką i tofu)


Kiełbaskę trzeba cienko pokroić w plasterki

 używam grubych kresowiaków z indyka (świetnie też nadają się na grilla!)
dla osób z bardzo ścisłą dietą podaję niżej zdjęcie składu owych kiełbasek:



 podsmażam kiełbaski na oleju rzepakowym Beskidzkim 
(ponoć jedyny wiarygodny co do składu i zdrowszy niż oliwa z oliwek!)

 z obu stron
 w międzyczasie ketchupem smarujemy spód do pizzy

 można posypać ketchup przyprawami  (polecam przyprawy z ekologicznych sklepów bez glutenu i bez glutaminianu sodu, ja takie  kupiłam w www.evergreen.pl)
 układamy na nim podsmażone plasterki kresowiaka





 a na nich plastry serka tofu



 podgrzewamy w mikrofali pod przykryciem nie dotykającym wierzchu pizzy


smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz